במטבח של מירי: 8 סוגי עוגיות בצבעים שונים

    חיה ספיר No Comments on במטבח של מירי: 8 סוגי עוגיות בצבעים שונים

    כמידי יום חמישי מגישה מירי זורגר את התכנית "במטבח של מירי" בה היא מגישה מגוון של מתכונים לכבוד השבת. היום בתכנית: שמונה סוגי עוגיות טעימות במיוחד | השבוע התארחה בתכנית ריקי רוזנבוים, נערה צעירה שלמרות המוגבלות שלה הקימה את הארגון "לב חיה" במסגרתו היא מחלקת מזון מעשי ידיה לנזקקים. וגם, יש לה מסר להעביר לעולם | "במטבח של מירי"

    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות בצורות

    מצרכים:

    2 1/2 כוסות קמח

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    100 גר' פירורים משוקולד חלב

    1 כף קפה נמס

    1 ביצה

    אופן ההכנה:

    מהמצרכים הנ"ל מלבד הביצה יש להכין בצק פירורי, להוסיף את הביצה ולעבד עד שנהיה בצק, להניח במקרר לשעה, לרדד ולחתוך בצורות הרצויות, אפיה בחום של 175 מעלות עד להשחמה, אפשר לקשט בשוקולד מומס עם מעט שמן ולטבול את העוגייה בשוקולד וא"כ  בסוכריות צבעוניות.


    עוגיות דבש 

    מצרכים:

    4 ביצים

    1 כפית סודה לשתיה

    קורט קינמון

    1 1/2 כוסות סוכר

    5 כפות גדושות דבש

    1 כוס שמן

    6 כוסות קמח

    אופן ההכנה:

    לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר, לכדרר עוגיות בגודל חצי ביצה ולהניח ברווחים אפשר לשים במרכז שקד מולבן, לאפות עד להשחמה כ 20 ד', לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע.


    עוגיות אגוזים בחיתוך

    מצרכים:

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    4 כוסות קמח

    1 אבקת אפיה

    מלית:

    200 גר' אגוזי לוז טחונים

    100 גר' סוכר

    1/2 כוס מים רותחים

    2 כפות מחית לוז-נוגט

    אופן ההכנה:

    מביאים לרתיחה שמן ומים, כשרתח שופכים על הבצק ומערבבים לבצק חלק, את מצרכי המלית לערבב למסה סמיכה, מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים לעלה צר וארוך, מורחים את המלית מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד', פורסים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.


    עוגיות לוז נימוחות עם  מלית לוטוס

    מצרכים:

    100 גר' חמאה או מרגרינה

    4 כפות אבקת  סוכר או כמו סוכר

    1 כפית ת וניל

    140 – 1 כוס גר' קמח רגיל

    100 גר' אגוזים טחונים/ פקאן/פיסטוק….

    למילוי:

    1 ממרח לוטוס

    אופן  ההכנה:

    את המצרכים יש ללוש לבצק אחיד, לא להוסיף מים, לאחר שנוצר בצק  לקחת פיסות קטנות ולכדרר לכדורים קטנים ובמרכז עם כף עץ הפוכה לעשות חור, אפיה בחום של 180 מעלות  15-20 ד', לחממם מעט את ממרח הלוטוס ולהניח בשק זילוף, לאחר שהעוגיות התקררו יש לצפות באבקת סוכר ולמלא במרכז עם שק זילוף את העוגיות עם ממרח הלוטוס, לקרר ולארוז למשלוח מנות.


    עוגיות סנדוויץ נוגט

    מצרכים לבצק:

    300 גר' קמח

    100 גר' אבקת נוגט

    50 גר' אבקת סוכר

    200 גר' נטורינה

    מעט קינמון

    30 גר' חלבון

    למלית:

    100 גר' שוקולד מומס

    200 גר' מחית נוגט

    אופן ההכנה:

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי למנוחה לחצי שעה, רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עוגיות בצורה הרצויה  כל עוגיה מורכבת מ2 עוגיות התחתית חלקה ובעליונית יהיו חורים , הניחי את העוגיות על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה.

    הכנת המלית:

    המיסי שוקולד ומחית נוגט וערבבי לקרם חלק על החלק החלק ללא החורים זלפי מעט מהמלית והניחי מעל את העוגיה עם החורים, העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבוע, העוגיות מעולות בהקפאה.


    עוגיות קפה ופקאן 

    מצרכים:

    500 גר' קמח

    400 גר' נטורינה

    200 גר' אבקת סוכר

    מעט וניל

    1/4 כפית מלח

    1 חלמון 

    5 כפות קפה מגורען מומס ב 2 כפות מים חמים

    150 גר' אגוזי פקאן קצוצים גס

    לציפוי:

    1 חלמון וכף  מים

    1/2 כוס סוכר דמררה 

    אופן ההכנה:

    שמים בקערה את כל המצרכים מלבד החלמון  תמצית הקפה והפקאנים, מערבבים למסת פירורים, מוסיפים את אגוזי הפקאן ומעבדים עד שהם מפוזרים בצורה אחידה בבצק, מחלקים  את הבצק ל 4 ומגלגלים לגלילים שווים, מקפיאים לשעה, מערבבים את החלמון  עם המים, מוציאים את הגלילים ומברישים בביצה מפזרים סוכר דמררה וחתכים לעוגיות, מסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות , אופים כ 15 ד'  או עד להשחמה, מאחסנים בצנצנת סגורה.


    עוגיות שוקולד הילה

    מצרכים:

    450 גר' שוקולד מריר

    170 גר' חמאה

    4 ביצים

    300 גר'  סוכר

    70 גר' קמח

    5 גר' א אפיה

    אופן ההכנה:

    ממיסים שוקולד וחמאה, מקציפים ביצים וסוכר, מאחדים בתנועות קיפול, את הקמח מוסיפים בסוף, אפשר להוסיף  אגוזים בסוף, מזלפים תלוליות ברווחים , אפיה בתנור שחומם מראש  ל 180 מעלות כ 9 ד'.


    עוגיות שוקולד ציפס

    מצרכים:

    175 גר' חמאה רכה

    160 גר' סוכר דמררה

    100 גר' סוכר רגיל

    1 ביצה גדולה

    1 חלמון מביצה גדולה

    1 כפית ת וניל

    1/2 כפית מלח

    245 גר' קמח 

    5 גר' אבקת אפיה

    1/2 כפית סודה לשתיה

    220 גר' שוקולד קצוץ

    אופן ההכנה:

    בקערה עם מלוש הגיטרה שמים חמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כדקה במהירות איטית, מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים לקרם חלק, מוסיפים את המלח והוניל ומעבדים כ חצי דקה מוסיפים את הקמחים ומעבדים לבצק רך, מוסיפים את השוקולד ומערבבים להטמעות בבצק, יוצרים תלוליות ברווחים , אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10-12 ד', העוגיות יהיו רכות, במרכז ופריכות בקצוות, חדר כשבועיים.


    העוגיות והחלות שריקי מחלקת לנזקקים: 

     

     



    0 תגובות